Rutin za krvne posode

Rutin je kompleksen sladkor, ki ga najdemo v ajdovi obliki, in tudi v manjših količinah v beluši, rabarbru, lupinah in korenju citrusov. Ime rutin prihaja iz Ruta graveolens, znanstvenega imena zeliščne navadne rue, ki vsebuje tudi rutin. Pred letom 1950 je bil rutin imenovan "vitamin P", čeprav to dejansko ni vitamin.

 

Rutin se lahko kombini s težkimi kovinami, jih veže in preprečuje povzročanje toksičnih učinkov. V človeškem telesu lahko rutin odstranjuje odvečno železo in baker. Vendar pa lahko tudi preprečijo, da se kalcij, železo in mangesij absorbira iz hrane, zato se rutina ne sme jemati z dodatki mineralov ali z obroki.

Zdravstvene koristi zdravila Rutin

V človeškem telesu obstajajo številni koristni učinki rutina. Tukaj je nekaj:

Rutin deluje proti trombocitabilnemu faktorju (PAF), ki povzroči nastajanje krvnih strdkov in sproži vnetne reakcije alergij.

Rutin izniči aldozo reduktazo, encim, ki pretvori glukozni sladkor v sladkorni alkohol, imenovan sorbitol. Sorbitol lahko zgosti objektiv oči in obloge živcev, kar povzroči poškodbe vida in občutka.


rutin


Rutin lahko zmanjša hitrost, s katero oksidiran holesterol LDL privlači bele krvničke, ki ga pretvorijo v ploščo, ki utrjuje arterije.

Rutin je blago protivnetno sredstvo in močan antioksidant. In, kar je najpomembneje.

Rutin krepi obloge krvnih žil po telesu, zmanjšuje krvavitev in preprečuje propad.

Rutin za krvne posode

Največje koristi rutina so pri zdravljenju neskončno razširjenih ven v nogah in zdravljenja oteklih krčnih žil okoli anusa, imenovanih hemoroidi.

Derivat rutina, znanega kot hidroksietil-tratozid (ali natančneje trihidroksietil-tratozid), obravnava stanje, znano kot kronična venska insuficienca, v kateri ventili v venah v nogah ne morejo črpati dovolj krvi, ki je slabo krvavi v krvi, nazaj v srce.

Kronična venska insuficienca lahko povzroči srbenje v nogah, madeže temno rjave pigmentacije in varikozni ekcem z visokim tveganjem za okužbo.

Rutin in derivati rutina obravnavajo tudi hemoroide in krčne žile med nosečnostjo, flebitis, ki ga povzročijo tablete za nadzor nad rojstvom, in pajek vene na obrazu, stegnih ali gležnjih.