Zdravstvene prednosti prašnega prahu za ječmen

Ječmenov travo v prahu je izdelan iz posušenih mladih listov ječmena. Običajno je pridelan približno 200 dni po kalitvi, ko so poganjki manj kot visok. Na zgodnji stopnji rasti je rast ječmena bližje sestavi zelenjavi kot zrna, zato je ime ječmenova trava.

 

Ker rastlina raste, se vsebnost hranil v mladih žitnih travah hitro spreminja. Koncentracija hranil - vitamini, minerali, encimi, aminokisline, klorofil - znatno poslabšajo.

 

Trava v prahu ječmena , kot večina vrst rastlinskih praškov, je zelo enostavno razkosana s telesom, kar telesu omogoča, da v nekaj minutah uporablja hranila. Ima tudi zelo močne alkalizacijske učinke na telo.


大麦苗5.jpg


Zdravstvene prednosti prašnega prahu za ječmen

Ječmenova trava pomaga očistiti jetra.

Ječmenova trava klorofil pere depozite drog iz telesa.

Ječmenova trava pomaga pri zdravljenju astme.

Ječmenova trava pomaga pri preprečevanju krvnih strdkov.

Ječmenova trava pomaga v boju proti raku.

Ječmenova trava pomaga zmanjšati koncentracijo lipoproteina nizke gostote (LDL) holesterola ( " slabi " holesterol).

Ječmenova trava pomaga pri diabetesu; pomaga tudi pri odlaganju ali preprečevanju poškodb krvnih žil, ki jih lahko povzroči diabetes.

Ječmenova trava je energetski spodbujevalec.

Ječmenova trava pomaga ozdraviti kožne bolezni in razjede s spodbujanjem rasti novih celic.

Ječmenova trava je bogat vir tako topnih kot netopnih vlaknin. Netopne optične vlaknine pri pravilnem izločanju odpadnih izdelkov v telesu, medtem ko se topna vlakna (znana kot beta glukan) meša s tekočino, se vežejo na maščobne snovi in jim omogočajo izločanje iz telesa.