Razlika v lovastatinu in rdečem kvasnem rižu

Bolniki z visokim holesterolom se pogosto začnejo z zdravilom statin, da znižajo njihove ravni, če prehrana z nizko vsebnostjo maščob ni dovolj. Zdravila, kot je Lovastatin, pomagajo zmanjšati holesterol, kar zmanjšuje tveganje za srčne bolezni in možgansko kap. Nekateri ljudje raje uporabljajo naravno alternativo ali ne prenašajo zdravil na recept. Rdeči kvas riž se že stoletja uporablja v kitajski medicini in se pogosto spodbuja, da znižuje raven holesterola. Obstajajo nekatere razlike in nekatere podobnosti med rdečim kvasovnim rižem in lovastatinom.

Razlike v poreklu

Rdeči kvasni riž se razvije, ko kvas, Monascus purpureus, fermentira z rižem. Kvas proizvaja kemične spojine, imenovane monakolini, ki so aktivne sestavine v rdečem kvasovnem rižu, ki znižujejo holesterol. Monakolin K ima enako kemično strukturo kot lovastatin, ki je bila prvotno izolirana iz bakterije, znane kot Aspergillus. Ker obe imata enako strukturo, delata enako v telesu.


Red yeast rice

Sestava riževega riža

Ker je riž z rdečim kvasom prehransko dopolnilo, zdravilo ni standardizirano. To pomeni, da bi vsaka steklenica vsakega proizvajalca imela drugačno količino monakolina. Nekatere serije lahko vsebujejo premalo aktivne sestavine, nekatere pa imajo preveč.

Lovastatin Sestava

Ker je zdravilo Lovastatin izdelek na recept, je odmerjanje standardizirano in urejeno s strani FDA, tako da ima vsaka serija podobno količino zdravila.